KĀDĒĻ VĒJSTIKLI JĀVED LABOT NEKAVĒJOTIES?

Dažāda veida vējstiklu nomaiņas serviss ir svarīga automašīnas apkopes sastāvdaļa. Pastāv vairāki iemesli tam, kādēļ būtu jāveic vējstiklu nomaiņa vai labošana. Piemēram, problēma, no kuras vēlas izvairīties katrs autovadītājs – lidojoša akmens radīts bojājums, kas, laikus nenovērsts, var radīt lielas galvassāpes un izdevumus.

Protams, ka autostikli tiek izgatavoti, izmantojot speciālas tehnoloģijas, kas tos padara izturīgus un aizsargā ne tikai no vēja, bet arī ārējās vides ietekmes, taču bojātam stiklam šāda veida aizsardzības funkciju būtiski samazinās. Vējstiklam nav tikai caurredzamības funkcija automašīnas uzbūvē, bet tas kalpo arī atbalstam visai auto uzbūvei, attiecīgi, neliela novirze no normas, var radīt problēmas citās automašīnas daļās.

KĀ PASARGĀT SAVU MAŠĪNU NO ŠĀDĀM PROBLĒMĀM

Auto būve un uzbūve iet roku rokā ar dažādiem fizikas likumiem. Tas norāda uz to, ka jebkura detaļa automašīnā tur atrodas ar nolūku un jebkura novirze no normas var likt spēkratam niķoties. Vējstikls vistiešākā mērā ir konstrukcijas drošības elements, pret kura bojājumiem nedrīkst izturēties vienaldzīgi. Katru gadu tirgū nonāk ar vien modernāki un advancētāki automašīnu modeļi, kas nav šķērslis servisā strādājošajiem, jo regulāri papildina zināšanas un apgūst jaunas metodes vējstiklu apkopes sfērā. Plaša profila zināšanas ļauj nodrošināt profesionālu un kvalitatīvu servisu jebkura izlaiduma gada un markas automašīnām.

CIK ILGI TIEK LABOTI STIKLI?

Apskatot bojājumu, servisa darbinieki varēs pateikt, kāda veida labošanas vai nomaiņas darbi ir jāveic. Lai vējstiklu plaisas būtu iespējams salabot, bojājumam ir jāatrodas noteiktā pozīcijā attiecībā pret centru un malām. Neatkarīgi no bojājuma, servisa veids tiek noteikts individuāli katrai automašīnai. Augstāk minētie bojājuma veidi ir tikai pāris, pēc kuriem vadās servisa meistari. Stikla labošana aizņem vidēji 30 minūtes, savukārt vējstikla maiņa nedaudz ilgāku laiku. Stikla labošana, viennozīmīgi, būs ekonomiskāks risinājums par stikla nomaiņu, taču, ieteikums paļauties uz mehāniķa sacīto.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *