KAS IR POPULĀRĀKAIS DZĒRIENS VISĀ PASAULĒ?

Būs grūti atrast kādu vietu pasaulē, kurā netiek dzerta kafija. Par godu kafijai pat ir radīts speciāls bārmeņa veida amats – barista, kura pienākumos ietilpst viss, sākot ar dažādu recepšu izstrādi un beidzot ar klientu apkalpošanu. Lai savu dienu uzsāktu mundri un vitāli, lielākā daļa pasaules iedzīvotāju savu rītu sāk ar kafijas tasi. Starp daudzajām kafijas šķirnēm, vispopulārākās ir Arabica pupiņas, turklāt, no kafijas tiek gatavoti arī dažādi alkoholiskie un bezalkoholiskie kokteiļi.

Kafijas pagatavošanas veidi un tās dzeršanas rituāli visā pasaulē ir atšķirīgi, kas iesakņojušies tautu mentalitātē un tradīcijās(aplūko te – maltās kafijas izvēle). Pie mums kafija, visbiežāk, tiek pagatavota divējādi – ar apliešanas metodi vai arī dažādos kafijas automātos. Teju jebkurā mājsaimniecībā atradīsim kādu kafijas mīļotāju.

VAI KAFIJU VISĀ PASAULĒ GATAVO LĪDZĪGI?

Plašais kafijas pagatavošanas iespēju klāsts liecina par to, cik dažādi ir kafijas baudīšanas rituāli visā pasaulē – itāļu kanniņas, franču preces, turku kausiņi, taču, tik pat lieliska alternatīva kafijas pagatavošanai ir dažādu funkciju kafijas automāti. Kafijas automāti mūsdienās atvieglo arī kafijas pupiņu malšanu, jo dara to paši pirms kafijas gatavošanas, kas dzērienu padara īpaši aromātisku un garšas pārpilnu. Ja vēlaties mazu, klusu, bet spējīgu kafijas pagatavošanas ierīci, iesakām izvēlēties kapsulu automātus, kuri pagatavos smaržīgu un gardu dzērienu mazāk kā minūtes laikā. Klasiskāku vērtību piekritēji novērtēs espresso automātus, kuros izmanto kafijas spilventiņus, vai parastos kafijas automātus, kuros tiek izmantoti filtri.

VAI SAPLĪSUŠUS KAFIJAS AUTOMĀTUS VAR SALABOT?

Ja kafiju dzerat ikdienā, tad iekārtas iegāde noteikti nav izdevums, bet gan veiksmīgs ieguldījums. Lai arī kafijas automāti nav tā lētākā prece, tehnika mēdz iziet no ierindas, kas ir nepatīkami, bet pieļaujami, turklāt, mūsdienās ir pieejams kafijas automātu remonts un apkopes serviss, kas šo problēmu padara mazāk sāpīgu, jo, mēdz būt situācijas, kad jaunas rezerves daļas iegāde izmaksā vairāk par pašu iekārtu, tādēļ, izdevīgāk ir to salabot. Kafijas automātu noma dažādiem saviesīgiem pasākumiem, ir lielisks pakalpojums ēdinātājiem un pasākumu organizatoriem, jo atkrīt galvassāpes par lielas cilvēku grupas kvalitatīvu apkalpošanu pasākuma laikā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *