Kvalitatīva mājas jumta konstrukcija

Kad būvniecības posms nonāk tieši pie tāda svarīga momenta, kā ēkas jumts, tomēr ir jāveltī pastiprināta uzmanība tāda veida jautājumam piemēram, kā jumta segums. Šodien jumts īsteno ne vien aizsardzības lomu miteklim, bet pat būs tās dizaina komponente. Šodien pastāv tik ļoti daudz daudzpusīgi jumta konstrukcijas veidi, ka kļūst raibs gar acīm. Savukārt, kopnes droši var izmantot ne vienīgi, kā ārpuses mājas konstrukcijas elementus, bet, piemēram, droši var būt izmantots gan kā interesants dizaina elements.

Vairāk uzziniet – https://freimans.com/lv/par-mums/

Kadi var būt cetniecības varianti jumtam?

Jumts, kuru visbiežāk mēs redzam apkārt ir jumts ar diviem slīpumiem, tas izceļas ar praktiskumu, saprotamu uzlikšanu kā arī šim variantam piemērots jebkura veida jumta segums mājai. Pieprasīts mūsdienās ir arī mansarda tipa jumts, kur jau ir četras plaknes uz katru mājas pusi pa divām. Minētais tips protams ir tik populārs, jo tiks iegūta vēl viena papildus vieta. Saimniecības ēkām visbiežāk pielietotā jumta konstrukcija būs vienas slīpnes, taču šo tipu neizmanto lielām ēkām. Amizanta un sarežģīta konstrukcija ir jumts ar četrām slīpnēm. Plakanajam jumtam ir darbietilpīga kopšana, taču vienkārša jumta uzstādīšana. Jumta konstrukcija dažreiz pieļauj dažādu formu savienošanu, padarot objektu interesantu kā arī individuālu.

Koka kopnes vai arī jumta spāres, ko ņemt par pamatu?

Plānojot kāda būs jumta konstrukcija, atklājas ļoti dažāds jumta segumu variantu piedāvājums un arī dažādība. Jumta spāres, sijas un varbūt kopnes, kāda tad būs īstā izvēle? Sijas lieto, lai balstītu spāres, taču tāda tipa jumta uzstādīšana aizņem daudz laika. Bet jumta kopnes jau ir iepriekš sagatavota jumta konstrukcija. Jumta kopnes atbalsts jau ir ārsienas vai iekšpuses sienas, kas ir nesošās. Atšķirībā no jumta spāres, koka kopnes tiek ievestas tieši uz celtniecības vietu gatavas, tādā veidā tiek ekonomēts laiks, ko tad paņem juma uzstādīšana. Un tad iespējams ķerties pie tāda veida darbības, kā jumta siltināšana un pabeigt šo svarīgo būvniecības daļu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *