KĀ ATRAST AKTUĀLĀKĀS VAKANCES DARBA TIRGŪ?

Mūsdienās nepastāv gandrīz nekādu šķēršļu tam, lai darba devējs nevarētu uziet kompetentus darba meklētājus un darba meklētājiem nebūtu iespējams noskaidrot piemērotu darba vietu.

Vakanču portāli, sociālie tīkli un dažādas citas interneta vietnes piedāvā jaunus darba sludinājumus teju katru dienu. Sociālo tīklu ietekme uz dažādām ikdienišķām lietām, mūsdienās ir ievērojami liela un to pierāda arī lielais skaits darba meklējumu un vakanču piedāvājumu, kas tiek publicēti šajā vidē.

Uzzini vairāk – https://www.cvmarket.lv/karjeras-centrs/cv-un-motivacijas-vestule/motivacijas-vestules-paraugs/pieteikuma-vestule-ka-to-uzrakstit-paraugs-latviesu-valoda

KAS IR CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULE?
Interesanti, ka joprojām ir darba meklētāji, kuri uzskata, ka CV un motivācijas vēstulei nav īsta spēka un visu nosaka darba intervija vai augstāki spēki. Darba devēji mēdz lūgt arī neielu rezumē par sevi un savām gaitām darba tirgū, pie tam, nereti šāds lūgums aizstāj CV un motivācijas vēstules nepieciešamību. Vislabāk šos dokumentus ir veidot internetā, kur ir iespējams to izdarīt, vadoties pēc norādēm par to, kur kāda tipa informācija jāatspoguļo. Ja visos dokumentos sniegtā informācija darba devējam šķitīs saistoša, tad kandidāts tiks uzaicināts uz intervijas otro kārtu, kas visbiežāk ir tikšanās aci pret aci kandidātam un darba devējam. Tieši tādēļ, lai tiktu līdz šai intervijai, ir nepieciešams iesniegt labu CV un motivācijas vēstuli.

KUR MEKLĒT DARBA VAKANCES?
Lai nopelnītu sev pienācīgu iztiku, ir jāatrod piemērots darbs, un tā tas ir bijis un būs vienmēr. Darbs Talsos, darbs Rīgā un darbs Valmierā, tā pat kā visur citur šeit un pasaulē tiek piedāvāts un pieņemts teju katru minūti. Atliek tikai pameklēt, un dažādas jaunas darba piedāvājumi attiecīgās nozarēs uzrodas ļoti īsā laika posmā. Lai darba devējs varētu labāk izvērtēt kandidāta piemērotību vakancei, ir nepieciešams korekti iesniegt visu nepieciešamo informāciju par sev, kas varētu šķist aktuāla darba devējam. Arī darbs ārzemēs joprojām ir aktuāls darba meklētāju vidū, un arī ir nepareizi uzskatīt, ka darba darba vietas ārpus Latvijas robežām lielākoties nav aktuālas. Vairāki ārzemju darba sludinājumi tiek publicēti gan oficiālās vietnēs, gan Latvijas nodarbinātības aģentūrā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *