PARĀDU PIEDZIŅAS IESPĒJAS LATVIJĀ UN BALTIJĀ

Parādu atgūšana notiek ar parādu piedziņas firmas starpniecību. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Varianti ir dažādi un tie tiek piedāvāti likumā noteiktā kārtībā un veidos. Gan parāda ārpus tiesas atgūšana, kas saukta par inkaso, gan parāda pirkšana (cesija) ir populārākie veidi, kā parādu piedziņas kompānijas atgūst finanšu līdzekļus. Parādniekam par parāda esamību tiek paziņots rakstiskā vēstulē ar aicinājumu labprātīgi veikt saistību izpildi.

Likumā noteiktā norma paredz, ka parāda vēstules saņēmējam ir tiesības 21 dienas laikā apstrīdēt lēmumu un par to ziņot parādu piedziņas kompānijai. o parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies

CESIJAS UN INKASO PARĀDU ATGŪŠANAS VEIDI

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā uzņēmumi atgūst parādus ir ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību(vairāk skatīt šeit – inkaso). Tie nav tikai kredīti, kuru atmaksa ir kavēta, bet arī dažādi citi maksājumi un ikmēneša maksājumi par nomaksas precēm un pakalpojumiem. Pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, turklāt, tas darbojas arī otrādi, pie tam, pakalpojumu saņemšana ir pieejama visā Baltijā. Melnajā sarakstā nevēlas nokļūt neviens, jo tur iekļuvušajiem ir liegtas iespējas saņemt kredītus, ātros aizdevumus, iegādāties preces uz nomaksu un vēl virkni citu pakalpojumu.

KĀ PĀRRAUGA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESU?

Populārākais veids, kā tiek panākta aizdevumu apmaksa ir ar ārpus tiesas atgūšanas starpniecību. Cesija, jeb parāda pirkšana ir vēl viens veids kā parādu piedziņas firmas kārto parādu atgūšanas procesus. Tas ir visplašāk pielietots reizēs, kad tiek paredzētas problēmas ar parāda atgūšanu. Kredīta cesija nozīmē kredīta pārdošanu piedziņas uzņēmumam, kas palīdz izvairīties no nepatīkamiem, finansiāliem pārsteigumiem, kas rodas sakarā ar parāda neatmaksāšanu. Šie pakalpojumi pieejami arī ārpus Latvijas. Viss parāda atgūšanas process tiek uzraudzīts no parāda atgūšanas uzņēmuma puses, piemēram, sākot ar informatīvas vēstules sagatavošanu un izsūtīšanu un zvanu veikšanu, kā arī maksājumu uzraudzīšanu. Nokārtotas parādsaistības atvieglo dzīvi vairākos veidos, piemēram, iespējams saņemt aizdevumu steidzamās situācijās vai iegadāties kādu preci uz nomaksu, tādēļ veiksmīga sadarbība ar parādu piedzinējiem ir veiksmes atslēga.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *