KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS PIEDĀVĀJUMI PRIVĀTMĀJĀM UN VASARNĪCĀM.

Visu pievadkomunikāciju izbūvēšana no jauna vai tehniskais stāvoklis jau esošajām, ir viena no galvenajām lietām ar ko jātiek skaidrībā plānojot jauna mājokļa celtniecību vai esošā kapitālo renovāciju.

Atsevišķi komunikāciju veidi, piemēram ūdens un kanalizācija, ir ierakti zemē, attiecīgi, ja gadās kādas problēmas, tad to novēršana ir sarežģītāka. Kanalizācija ir viena no galvenajām komunikācijām, kas jāizbūvē jebkurā mājoklī. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi.

GRUNTSŪDEŅU LOMA KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS IZBŪVĒ.
Bio kanalizācijas gala produkts ir tehniskais ūdens, kas ir attīrīts un to var droši izmantot otrreiz, piemēram, dārza laistīšanā vai kādam citam mērķim. Bio attīrīšanas iekārtas paveic lielu darbu un prasa minimālas rūpes – tik vien kā dažas reizes gadā tā jāiztīrā un tai nepieciešama elektrības padeve. Lai savā īpašumā ierīkotu septiķi, ir jānoskaidro dažas nianses pašvaldībā sakarā ar gruntsūdeņu līmeni. Ja ir iespējams pieslēgties centrālajam kanalizācijas tīklam, tad lieliski, taču tālāk visu nosaka tas, cik tālu atrodas centralizētais kanalizācijas vads (ideālā gadījumā 200 metri) un vai šī pieslēguma caurule netraucēs citu komunikāciju sniedzēju pieslēgumiem. Lauku rajonos ar to ir sarežģītāk un jālemj par septiķa vai bio kanalizācijas izveidi savā īpašumā.

KAS VEIC SEPTIĶU TĪRĪŠANU?
Kanalizācijas sistēmas izveidē savam mājoklim, ir jāpielāgojas pašvaldības noteikumiem. Ir viegli pieslēgties pie pilsētas ūdensvada un kanalizācijas, ja tuvākā caurule atrodas 200 metru attālumā. Izmaksas rēķina atkarībā no izlietoto materiālu apjoma un tā, vai darus veiksit pats vai uzticēsiet kādai speciālai brigādei. Ja pieslēgums vietējam kanalizācijas vadam nav iespējams, tad tālāk viss atkarīgs no gruntsūdeņiem, lai cik dīvaini tas nebūtu. Neliela izmēra privātmājā vai vasarnīcā kā risinājumu var apsvērt septiķi, kas periodiski ir jāizsūknē, lai nepiesārņotu dabu. Vēl ir opcija izbūvēt biokanalizāciju, kur filtrācijas procesā piedalās bakterijas, kas pārtiek no organiskajām vielām un ūdeni pēcāk var izmantot dārza laistīšanai, piemēram.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *