Jumta konstrukcijas veidi atbilstoši mūsdienu tehnoloģijām

Jumta konstrukcija būs viens no svarīgākajiem momentiem mājas celtniecības laikā. Brīdī, kad tiek likts jumts un jumta segums, būtu svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās mājas jumta uzstādīšana un kur pārkāpšana var radīt nepatīkamus momentus, piemēram, siltuma zaudējumus, ūdens tecēšanu mājā vai arī var tikt sagrauta visa jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiek galā ar savām aizsardzības darbībām, tam jābūt nekļūdīgi sataisītam, kā arī celtniecības laikā nevajadzētu aizmirst arī par tāda veida lietu, kā jumta siltināšana. Šodien ir variants izmantot jumta kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Jumta uzstādīšana un tā izvēles dažādība

Pats jumta segums var būt bitumena lokšņu, metāla, māla dakstiņu, bitumena uzkausējamais jumts, kuru izmanto, kad būvē plakano jumtu, kā arī nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāds tieši jumta segums būs vislabākais un kāda tieši jumta uzstādīšana būs piemērota tieši Jums, ir atkarīgs no tā, kāda varētu būt jumta konstrukcija. Vispopulārākie jau ir divslīpju vai vienslīpes jumti, kur uzstādīšana tiek īstenota, lietojot dakstiņu vai šīferi. Savukārt metāla jumti tomēr ir labākais izvēles variants dārza mājām. Sarežģītie tipi jumta konstrukcijām var būt noderīgi individuāli piemērotiem risinājumiem, tādējādi var veidot ļoti interesantus mājas dizainus, šajā gadījumā labākais jumta segums var būt bitumena viļņotās loksnes, kuras arī ir izdevīgākais risinājums.

Jumta kopnes un to izmantošana

Mājokļa celtniecībā ļoti bieži tiek pielietotas koka kopnes kā arī jumta spāres. Kāds tieši variants būtu vislabākais? Jumta spāres jeb spāru sistēma no vienas puses atbalstās uz mauerlatu, taču no otras puses – uz kores siju. Priekš tam, lai spāres sistēma varētu izturēt vajadzīgo spriedzi, tām jabūt savā starpā savienotām. Kad tiek palielināta slodze, tās tiek atbalstītas uz statīviem. Jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko izmanto slīpo jumtu veidošanā. Tās pamata būtība būs sadalīt esošo slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Parasti koka kopnes tiek ražotas tieši no augstas kvalitātes kokmateriāliem, dēļiem vai arī apaļkoka. Koka kopnes ir izdevīgāks un arī vienkāršāks variants nekā jumta spāres, tāpēc celtniecībā izvelās tieši kopnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *