Suši un rolli – mūsdienu ēdiens no Japānas

Ikvienā valstī Japāņu suši pagatavošana ir pilnīgi dažāda un parasti ne īsti pareiza. Īsti suši Austrumos jau ir svētku ēdiens, pie tam salīdzinoši dārgs, ne tā kā pie mums – ikdienas gardums. Suši receptes ir uzticētas tieši tiem pavāriem, kas būs saņēmuši trīs gadu apmācību, jo vien šādi meistari tik tiešām saprot, kādā veidā tiks gatavoti sushi. Arvien vairāk jau ir iespējama sushi piegāde tieši uz mājām, tas šodien ir pieejams var teikt jebkurā Latvijas pilsētā. Bet nevienā citā pilsētā nemaz nav tik liels kvantums, piemēram, kā sushi Rīga. Jums ir iespēja izvēlēties starp ļoti daudziem un arī uziet labāko vietu, kur var būt pasūtīta sushi piegāde. Meklē , kur atrodama pusdienu piegāde ķekavā un citur? Uzzini šeit!

Suši un rollu tipi kā arī to apzīmējumi

Dažādu veidu suši pagatavošana ietver rīsu pielietošana. Kā papildus sushi receptes sastāvdaļas var pielietot dažādu veidu zivis, garneles, dārzeņus un pat augļus, kā arī garšvielas un mērces. Suši un rolli var būt atšķirīgi savā starpā arī pēc veidošanās tipa jeb ietīšanas tehnoloģ‍as. Savukārt Hosomaki suši atšķiras pēc to nelielajiem izmēriem, kas nepārsniedz 2-3 cm. Tāda veida sushi gatavošana tiek realizēta, lietojot vienu pildījumu un suši rīsus. Visas komponentes ir ieliktas nelielā nori lapā, bet Futomaki ir lielāki suši. Šo suši pagatavošana ir no dažādiem komponentiem un tiek iesaiņots nori lapiņā. Viena suši izmērs var būt līdz pieciem cm. Uramaki jeb suši iekšpusē. Šajā gadījumā nori lapās tiek iesaiņots tikai pildījums, bet rīsi ir ārā, ierāmējot katru porciju. Temaki jeb konusi. Iespējams, ka šī veida sushi Riga būs ne visās iestādēs pieejami. Tie ir konusa veidā, kas izveidots no nori lapām un arī piepildīts ar rīsiem un jūras veltēm. Šo suši lielums varētu sasniegt 10 centimetrus. Un protams mums visiem pazīstamā Philadelfija, šī veida sushi piegāde Rīgā jau ir diezgan pieprasīta.

Kādā veidā izvēlēties kur sūtīt suši piegādi uz mājām?

Meklējot sushi Rīga, jebkurš no mums vēlas par labu cenu saņemt labu produkciju, un tas tik tiešām jau ir realizējams. Vairāki uzņēmumi traisa sushi akcijas, kā piemēram, divi par viena cenu, kā arī parasti jau nokomplektēti suši komplekti būs lētāki nekā, piemēram, sūtīt dažādus suši. Latvijas teritorijā un pašā Rīgā jau ir ievērojams dauzdums ar šādam iestādēm, taču tāpat var tikt uzdots jautājums – kur paēst Rīgā garsīgākos sushi? Protams, varētu rīkoties pēc pieredzes, taču labāk pirms tiks izdarīta suši piegāde Rīgā, izlasiet rekomendācijas par šo vietu. Kā arī vērsiet vērību, ka parasti suši piegāde Rīgā varētu būt bezmaksas, pasūtot suši uz noteiktu summu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *