Mājokļa celtniecība un jumta uzstādīšana

Jumta konstrukcija būs viens no svarīgākajiem momentiem mājas būvniecības procesā. Kad būs likts jumts un jumta segums, ir svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās pati jumta uzstādīšana un kur pārkāpšana varētu radīt nepatikšanas, piemēram, siltuma zaudējumus, ūdens tecēšanu mājā vai arī var tikt sagrauta visa jumta konstrukcija. Lai jumts tiktu galā ar tā aizsardzības funkcijām, tam jābūt pareizi sataisītam, kā arī būvniecības procesā nedrīkst aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Šodien ir varbūtība izmantot kopne gan kā īpašu dizaina variantu, gan arī kā jumta balsta funkciju.

Atšķirīgie māju jumti jebkādai gaumei

Uzsākot mājas projektu, pirmā lieta ir dizains, kur tiek iekļauta gan jumta konstrukcija, gan jumta segums unn tā veids. Jumta konstrukcijas veidi ir diezgan dažnedāžādi, kur biežāk pielieto vienas slīpnes un vēl daudzslīpnes jumtus, kaut gan citur populāri jau ir plakanie jumti, veidojot četrstuŗveidīgus mājas dizainus. Bieži ir pielietotas kopnes, lai padarītu mitekļa dizainu interesantāku. Šodien jumta uzstādīšana varētu būt no atškirīgiem materiāliem, piemēram, dakstiņjumts ir izturīgs un ilggadīgs, kalpo līdz pat 100 gadiem,, bet plakaniem jumtiem labākais jumta segums varētu būt modificētā bitumena jumts, kura priekšrocība ir ātra ieklāšana un diezgan zema cena. Bet pirms tiks piemeklēts jumta segums, izrunājiet šo momentu ar savu projektētāju.

Jumta kopnes vai arī spāres Jūsu mājai?

Jumta spāres un to konstrukcija ir no mauerlata, ka arī no tādas konstrukcijas, kas padara visu sistēmu izturīgu un stingru: šķērs stieņi, statņi, pašas spāres izvietotas pa slāņiem. Mūsdienīgas koka kopnes izceļas ar to, kad to pamati šādas slodzes neizjūt. Kopnes pamats vienlaikus var kalpot kā grīdas sijas un atbalsta rīks. Turklāt, piemērojot spiedes, dioganāles un arī stiepšanu, spēks tiek vienmērīgi sadalīti visā kopnes trīsstūrī. Ir skaidri jūtams, kad jumta kopnes tiešām ir labākas nekā jumta spāres parastajā variantā, kā arī arī lētākas. Bet patlaban var būt sūtīta apvienota jumta konstrukcija, tādējādi tiek iegūtas priekšrocības gan no kopnēm gan no spārēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *