Pirkums vai sup noma – kā atrast labāko sup dēli?

Supošana – tik ļoti jauns, bet taja pat brīdī jau diezgan dzirdēts termins vienā. Kas tad tas īsti ir, un kam būs nepieciešami sup dēļi? Atpūta ar SUP dēli tulkojumā nozīmē stāvēšanu uz dēļa vienlaicīgi ar airēšanu. Diemžēl nav iespējas noteikt konkrētu laiku, kad tieši sāka savu dzīvi, ka sup dēļi, tā arī pati supošana, taču bez šaubām skaidrs fakts, ka supošana bija parādījusies Havaju salāsun jau diezgan sen. Vispirms sup dēļi bija izmantoti kā vienkāršākais pārvietošanās līdzeklis nokļūšanai uz kādu no salām. Burtiski tas bija vienkārš plosts, kurš turējās virs ūdens un virziens tika noteikts ar aira palīdzību. Mūsdienās aktīvā atpūta visbiežāk ietver sevī ne vienīgi tāda veida lietu, kā piemēram, laivu noma, taču uzrodas arī sup īre.

Visi sup dēļi ka arī tipi ir ar saviem mīnusiem un priekšrocībām. Bet supošana jau ir tas, ko tieši Jūs gribat, jau ir jāizdala, kas tad ir svarīgāks: sērfošanas planiera manevrēšanas spēja, universāla stabilitāte, pārgājiena tipa ērtības vai sacīkšu sup dēļi, kuri pārsteidz ar ātrumu. Lai supošana izdotos, versiet pastiprinātu uzmanību SUP izmēriem un tam, kādā veidā viņi ietekmē dēļa īpašības. Sērfinga sup dēļi taisīti tieši priekš iešanai pa viļņiem. Vispopulārākie tad ir universālie dēļi, tos ražo dažādos izmēros, vairums modeļu ir piepūšami. Atrodiet piemērotu garumu un platumu atkarībā no jūsu vēlmēm, auguma, smaguma, lietošanas līmeņa. Tūrisma sup dēļi nevainojami slīd, savukārt garā garuma dēļ, tie spēj uzņemt ātru ātrumu, un to platuma dēļ ir ļoti stabili. Sup dēļi sacensībām jau tiek saukti par raketi starp sup dēļiem. Vēl viena svarīga lieta būs sup dēļu garums, platums kopā ar biezumu, kas, savukārt, nosaka to, kāda būs supošana. Un vienmēr atceramies par pamata aprīkojumu – drošības vesti un drošības pavadu, bez šīm lietām nebūtu ieteicams iet ūdenī.

Katamarānu noma vai arī labāk būtu iegādāties, kas tad ir izdevīgākais rīcības variants?

Šodienas iespēju zemē pastāv tiešām milzīgi daudz variantu, kā tiek pavadīta aktīvā atpūta, turklāt nemaz nav nozīmīgi, vai Jums plānos būs atpūta ar draugiem vai radiem, jebkādam gadījumam var sameklēt savējo. Nenoliedzami šodien mums tīk ceļošana, taču aplūkojiet, kas ir apkārt! Latvijā tad ir tiešām daudz dažādu variantu, priekš tam, lai Jūsu aktīvā atpūta varētu būt izcila. Neskaitāmas muižas, kas ir skaistās vietās, pie tam, kuru piedāvājumā ir velosipēdu noma, priekš tam, lai apskatīt apkārtni. Tā kā visbiežāk atpūtas zonas ir pie ūdens, var tikt daudz piedāvāta laivu noma vai katamarānu noma, un aizraujoši, ka pat buru jahtas noma ir iespējama, kaut kur ārpus Rīgas. Taču, ja tāda veida aktīvā atpūta ir apnikusi, ir neredzēta alternatīva – aizraujošie sup izbraucieni. Supošana pie mums ir salīdzinoši jauna izklaide, bet tajā pat brīdī jau sup noma ir pieprasīta. Kā arī tagad jau ir cilvēki, kam būs lētāk iegādāties dēli, nekā tik bieži izmantot tādu pakalpojumu, kā sup īre.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *