SUSHI KLĀSTS GALVASPILSĒTĀ

Ja agrāk sushi tika uzskatīts par eksotisku ēdienu, tad mūsdienās būs grūti sameklēt kādu sabiedriskās ēdināšanas vietu, kas šo ēdienu nebūtu iekļāvis savā ēdienkartē. Tā pat daudzi izvēlas sushi gatavot arī mājās, un, kādēļ gan ne, ja lieveikalu plauktos ir atrodams viss vajadzīgais un arī nav nepieciešams sekot speciālai receptei un sastāvdaļām mēdz lietot sev tīkmas zivis kā arī piedevas. Īsteni suši piekritēji zina, kas slēpjas zem parastam latvietim svešiem japāņu sushi tipa nosaukumiem, bet, ja arī nav īsti skaidrs, ko nozīmē Unagi maki vai kāda atšķirība starp Nigiri un Maki, katrs suši restorāns ēdienkartē noteikti ir pievienojis aprakstu par sastāvdaļām.

Uzzini vairāk – https://www.sushibrothers.lv/blogs

KĀ GATAVOT SUSHI?
Suši nebūs vien rīsos un arī nori lapā ietīts laša gabaliņš, bet gan ēdiens ar daudz bagātīgāku saturu, pie tam, to var baudīt gan aukstu, gan karstu, atkarībā no sushi tipa un pasniegšanas. Suši ir populārs ne vien ar to, ka tas ir ļoti garšīgs un arī pat veselīgs ēdiens, bet arī ar to, ja izvēlaties to gatavot pats, ir dota vaļa fantāzijai un sev tīkamu produktu izvēlei. Gatavojot sushi mājās, iedvesmu mēdz smelties no jau baudītiem ēdieniem vai meklēt suši receptes tiešsaistē. Visvienkāršākie un arī populārākie sushi, kurus arī ir visvieglāk pagatavot, ir suši ar lasi un gurķi. Suši izskats mēdz būt atšķirīgs, gan izmēru, gan vizuālā noformējuma ziņā, jo izplatīta recepte ir suši gatavot ar rīsiem ārpusē, kas dāsni rotāti ar sēkliņām un ikriem. Izplatīti noteikti ir arī ceptie un karstie sushi rolli. Lai pagatavotu karstos sushi, būs vajadzīgs rollu apcept tempuras mīklā vai arī servēt tos ar kausēto sieru. Sushi noteikti ir lieliska maltīte arī tad, ja esat veģetāras vai arī vegānas ēdienkartes piekritējs. Šādos brīžos suši var pagatavot ar tofu kā arī dārzeņiem.

KAS RĪGĀ PIEGĀDĀ SUSHI?
Dzīvojam tomēr steidzīgā laikmetā un ēdiena gatavošanai, nereti vien, laika nepietiek tik daudz kā vēlētos, tādēļ parocīgi izmantot ēdienu piegādes servisu un suši pasūtīt uz mājām. Pēdējā laikā īpaši izplatīts ir kļuvis suši ēstuves koncepts, kas darbojas tikai uz piegādes pasūtījumu apkalpošanu. Šādā veidā ir daudz ātrāk iespējams apkalpot savus klientus kā arī piedāvāt salīdzinoši lielu ēdienu klāstu, tajā skaitā ļoti iecienītos sushi komplektus, jeb setus. Arī suši akcijas piedāvājumi noteikti ir ļoti pieprasīti un populāri. Parasti, šādā veidā noteikti ir opcija nobaudīt dažādus maki un arī nigiri veidus, kas, katru pērkot atsevišķi, maksātu krietni dārgāk. Sushi piegāde Rīgā ir sadalīta zonās, un, jo lielāks pasūtījums, iespējams saņemt bezmaksas piegādes iespēju!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *