Kā sagatavoties darba intervijai?

Mūsdienās netrūkst veidu kā darba devējam un darba ņēmējam uzsākt savu sadarbību. To nudien nav maz, turklāt, caur un caur internetā ir atrodamas dažādas vietnes, kurās varam redzēt ne tikai vakances Latvijā, bet arī ārzemēs, kas joprojām ir pieprasītas. Darba meklētājs ar darba devēju var satikties sociālajos tīklos, dažādos sludinājumu serveros un pats speciālos vakanču portālos. Joprojām netrūkst to, kuri vēlas strādāt ārzemēs. Mūsdienās darbu ārzemēs ir ļoti viegli atrast, taču allaž jāpārliecinās par darbā iekārtošanas pārstāvja un aģentūras reputāciju.

KĀ PAREIZI NOFORMĒT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULI?
Lai potenciālajam darba devējam par sevi sniegtu vislabāko iespaidu, noteikti nepieciešas izveidot labu CV un motivācijas vēstuli. Viens no labākajiem veidiem, kā izveidot īsu, bet koncentrētu informāciju par savām izglītības un darba gaitām, ir izveidojot CV online. Kādēļ aizpildīt CV internetā? Atbilde ir vienkārša – jo šādā veidā CV aizpildīšana ir precīza, jo tiek norādīts kurā sadaļā jāraksta nepieciešamā informācija un citi dati par sevi. CV paraugs ir viegli atrodams ierakstot nepieciešamās frāzes interneta meklētājā un tiek piedāvāti dažādi veidi un iespējas sava dzīves gājuma atspguļošanai. Vēl viena svarīga darba pieteikuma komponente nereti ir motivācijas vēstule, ko daudzi darba devēji lūdz pievienot savam CV vai darba pieteikumam. Motivācijas vēstules paraugs ir atrodams tiešsaistē, gan dažādās ar nodarbinātību saistītās iestādēs.

KĀ PASTIPRINĀT IESPĒJAS SAMEKLĒT DARBU?
Nepieciešamība pēc darba vietas nav tikai rajonu un mazpilsētu iedzīvotāju tendence, bet novērojama visā Latvijā, kas ir normāli. Darbs ir vienlīdz aktuāls gan Latvijas lielajās (darbs valmierā) un mazajās pilsētās, gan lauku reģionos un ciematos. Dažādas jaunas darba vakances tiek pievienotas ikdienu un interesentiem ir iespējams iepazīties ar tām un pieteikties, ja kāda šķiet piemērota un aktuāla. Visus nepieciešamos dokumentus, ko darba devējs lūdz iesniegt kopā ar darba pieteikumu, vēlams aizpildīt korekti un precīzi, tādējādi palielinot savas iespējas saņemt aicinājumu uz interviju. Pareizi aizpildīti dokumenti sniedz pirmo iespaidu par darba meklētāju darba devējam.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *