Kam vērst pastiprinātu uzmanību, kad tiek izvēlētas vasaras un ziemas jaunas riepas?

Automašīnas vadāmība un braukšanas komforts ir atkarīgs jau no tā, kādas auto riepas bija piemeklētas. Lai sekmētu vislabākos vai drošākos braukšanas apstākļus, būtu vajadzīgs, tomēr, lai auto riepas būtu atbilstošas cilvēka transportlīdzeklim, protams, arī tiem apstākļiem, kuros tās būs pielietotas.

Svarīga ir vēl un sezonāls raksturs – vasaras riepas un Nokian ziemas riepas savstarpēji būs atšķirīgas. Lai izdarītu īsto izvēli, kad tad tiks skatītas riepas Rīgā vai arī citur Latvijā, mēģināsim noskaidrot visvairāk to, kam tad vērst īpašu vērību, meklējot riepu pārdevēju, kā arī to pašu riepu specifikācijas, kurām tad jāpievērš vērība.

Gadalaiks, auto riepu zīmējums – kas vēl jāņem vērā?

Pats galvenais pirms tam kā pasūtīt auto riepas, ir izlasīt mašīnas izmantošanas instrukciju. Tieši šeit ražotājs norāda visas būtiskas riepu īpašības, kuras ievērojami paātrinās riepu atrašanu. Gadījumā ja dokumenti nebūs atrodami, varēsiet izpētīt tos auto variantus, kas jau ir pārdošanā. Bieži vien jau tiek skatītas diezgan lētas auto riepas, taču der apskatīties vidējās klases eksemplārus. Šeit runa iet jau par aizsardzību, protams labāk pirkt pārbaudītas auto riepas. Ražotāji piedāvā cilvēkiem ziemas, vasaras riepas un arī vissezonas modeļus. Pareizu riepu izvēle tieši sezonai sniedz iespēju tikt galā ar dažādiem laikapstākļiem – sniegu, lietu, salu un tvaikojošu asfaltu. Pašas ziemas riepas tomēr ir samērā mīkstas, kā arī elastīgas, tādēļ aukstā temperatūrā tās nepaliek cietas kā arī trauslas. Auto riepu protektoros ir ļoti daudz lielu šķērsveida rievu, kuras labi noņem pielipušu sniegu un šļakatas. Vasaras riepām jau ir raksturīgs blīvs savienojums un laba izturība, arī saskaroties ar svelmainu asfalta ceļa segumu. Caura gada auto riepas ļoti karstās gaisa temperatūrās diezgan ātri nolietojas, savukārt, gadījumā ja ir ļoti maza temperatūra, šīs riepas paliek ļoti cietas un vienlaicīgi trauslas. Optimālā temperatūra pilnas sezonas auto riepu izmantošanai jau ir no 0 līdz pat +15 grādiem pēc celsija. Auto protektora zīmējums tieši ietekmē automašīnas manevrēšanu un vadāmību esot uz konkrēta ceļa seguma, konkrētā klimatā vai laikapstākļos. Gareniskie bloki rakstā mazina rites pretestību, samazina troksni un padara vadīšanu stabilu. Riepas, kurām ir raksti tieši ar dziļām un platām šķērsveida rievām, jebkurš ūdens un netīrumi efektīvāk tiek atgrūsti no Jūsu riepām. Ja parādās neskaidrības riepu piemeklēšanā, labāk būtu griezties jau pie profesionāļiem.

Kurā vietā labāk būtu pirkt mašīnu riepas?

Diezgan nesen galvenās vietas un veikali, kur bija iespējams pasūtīt riepas un citas detaļas bija ikkatrs riepu serviss, kur mēs braucām un meklējām atbilstošākos veidus. Laikam ejot riepu noliktava tiešsaistē palika ievērojami populārāks veikala veids klientam. Tiešsaistē tiešām var ātri piemeklēt, saņemt konsultāciju un vēl pieteikties uz konsultāciju. Eksistē pāris nianses, kam vērst interesi, ja būs meklēta riepu garāža. Ja dot priekšroku tiešsaistes vietnei, tad šeit svarīgākais jau ir lapas izskats un tās dizains – pamata lapai jāparāda pamata pircēja vēlēšanās, mājas lapas struktūrai jābūt parocīgai un vienkāršai. Sortiments – ievērojama produktu izvēle (riepas kā arī lietie diski), tas atspoguļo veikala līmeni. Kvalitatīva riepu garāža piedāvā arī vēl dažādus pakalpojumus, kuros ietilpst arī riepu montāža vai riepu balansēšana. Ja tiks skatītas riepas, nozīmīga tad ir arī to vērtība, kvalitatīvā servisā vajadzētu būt kā augstas klases segmentam, gan arī pieejamam ikvienam klientam. Pircēju rekomendācijas – nenoliedzami, kad vajadzīga riepu maiņa, pirmais būs iepazīties ar klientu atsauksmēm. Un protams, kvalitatīvi speciālisti ar vairāku gadu iemaņām kā arī piemēram, kā patīkams papildus bonuss – daudzas izpārdošanas vai akciju piedāvājumi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *